Από το αμπέλι στο κρασί

Σχολή Χατζήβεη - Από το αμπέλι στο κρασί - 20/10/2014

Οι μαθητές του νηπιαγωγείου και του προνηπίου  επισκέφθηκαν την Τρίτη 14 Οκτώβρη το λαογραφικό μουσείο Βαρνάβα προκειμένου να βιώσουν  τη διαδικασία του τρύγου. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μαζέψουν και να πατήσουν σταφύλια στο πατητήρι του μουσείου αλλά και να ζυμώσουν μουστοκούλουρα .

 Στη συνέχεια του προγράμματος τα παιδιά ξεναγήθηκαν στο μουσείο άρτου στις προθήκες του οποίου υπήρχε ζυμωμένο ψωμί και παραδοσιακά διακοσμημένο ανάλογα  με την περίσταση. Η μουσειοπαιδαγωγός μίλησε  στα παιδιά για τη διαδρομή του ψωμιού στο χρόνο  και τόνισε τη σημασία που έχει για κάθε τόπο.

 Στο τέλος οι μαθητές επισκέφθηκαν το " ανώι" και το "κατώι" του μουσείου-πρόκειται για δύο δωμάτια ενός παραδοσιακού σπιτιού- όπου βίωσαν από κοντά τη ζωή του παππού και της γιαγιάς τους. Τα παιδιά ήρθαν  σ' επαφή με σκεύη οικιακής χρήσης και εργαλεία αλλοτινής εποχής, καθώς και με τον αργαλειό. Στο τέλος, θαύμασαν παραδοσιακές φορεσιές και κούκλες.

Από το αμπέλι στο κρασί
Από το αμπέλι στο κρασί
Από το αμπέλι στο κρασί
Από το αμπέλι στο κρασί
Από το αμπέλι στο κρασί
Από το αμπέλι στο κρασί
Από το αμπέλι στο κρασί
Από το αμπέλι στο κρασί
Από το αμπέλι στο κρασί
Από το αμπέλι στο κρασί