Μιλάμε για την αυτοεκτίμηση, την αυτοπεποίθηση και την επιρροή των Social Μedia

Σχολή Χατζήβεη - Μιλάμε για την αυτοεκτίμηση, την αυτοπεποίθηση και την επιρροή των Social Μedia - 9/5/2023

Η Δασκάλα Πληροφορικής του σχολείου μας παρακολούθησε το σεμινάριο "Μιλάμε για την αυτοεκτίμηση, την αυτοπεποίθηση και την επιρροή των Social Μedia."

Στις σύγχρονες κοινωνίες, όπου η τεχνολογία και τα Social Media αποτελούν μέρος της καθημερινότητάς μας, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποια είναι η επίδρασή τους, ιδιαίτερα στην αυτοεκτίμηση του παιδιού και στον τρόπο που βλέπει τον εαυτό του και το σώμα του.

Οι συνεχείς συγκρίσεις στις οποίες μας ωθούν με μαθηματική ακρίβεια οι αλγόριθμοι των social media, συχνά εκδηλώνονται υπό τη μορφή εσωτερικευμένης πίεσης, η οποία μπορεί να γίνει εξαιρετικά ανταγωνιστική. Συλλογικά, η διαδικτυακή σφαίρα μας φέρνει αντιμέτωπους με τις ανασφάλειές μας, με τον αριθμό των ακολούθων, τα likes και τα σχόλια να αποτελούν συνεχείς ψηφιακές υπενθυμίσεις της αξιολογικής μας κατάταξης.Μιλήσαμε για την αυτοεκτίμηση, την αυτοπεποίθηση, τις διαφορές τους, καθώς και τον τρόπο που τα Social Media τις επηρεάζουν. Με τη βοήθεια ειδικών, ανακαλύψαμε πώς μπορούμε να ενισχύσουμε τόσο τη δική μας αυτοεκτίμηση όσο και των παιδιών μας, αλλά και τρόπους για να ενδυναμώσουμε τα παιδιά και τους εφήβους ως προς τη θετική τους εικόνα.