Μουσικοπαιδαγωγικό Εργαστήριο στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Σχολή Χατζήβεη - Μουσικοπαιδαγωγικό Εργαστήριο στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης - 16/3/2018

Τη Δευτέρα 26 Μαρτίου στις 18.30 το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης στο πλαίσιο του φετινού κύκλου «Συγγραφείς στα θρανία» διοργανώνει ένα μουσικοπαιδαγωγικό εργαστήριο με την Ευτυχία Τσεσμελή και τη Κωνσταντίνα Δασκαλάκη, με τίτλο «Ας ταξιδέψουμε στα Μουσικά Παραμύθια με όχημά μας πρωτότυπα μουσικά όργανα»

Περιγραφή εργαστηρίου: Ένα μουσικοπαιδαγωγικό εργαστήριο που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους. Με οδηγό μας τα δημοφιλή μουσικά παραμύθια "Ο Πέτρος και ο λύκος" και τα διάσημα έργα "Οι Τέσσερις Εποχές" και "Το καρναβάλι των ζώων" ταξιδεύουμε στον γεμάτο εκπλήξεις κόσμο της μουσικής. Θα τραγουδήσουμε, θα ακούσουμε μουσική με ενεργητικό τρόπο και θα παίξουμε μουσικά όργανα. Σε αυτό το μουσικό μας ταξίδι θα μας συντροφεύουν τα χρωματιστά "Boomwhackers", οι πλαστικοί μουσικοί σωλήνες που βγάζουν νότες, τα πολύχρωμα καμπανάκια και πολλά ακόμα πρωτότυπα μουσικά όργανα που αγαπούν όλα τα παιδιά. Για το φινάλε μας, θα διασκεδάσουμε παίζοντας μουσικά επιτραπέζια παιχνίδια με κάρτες που θα εμπλουτίσουν τις μουσικές μας γνώσεις και θα μας κάνουν να αγαπήσουμε ακόμα περισσότερο τη μουσική.

Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο για παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού σχολείου και μπορούν να το παρακολουθήσουν Μουσικοί, Νηπιαγωγοί, Εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων, καθώς και Φοιτητές.

Κράτηση θέσεων: [email protected]Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Τριπόδων 23 -Πλάκα, Στάση Μετρό Ακρόπολη. Τηλ. 2103250341