Τι κρύβει το Λυχνάρι?

Σχολή Χατζήβεη - Τι κρύβει το Λυχνάρι? - 13/5/2019

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης κάλεσε τους μικρούς του φίλους ηλικίας 4-12 ετών -παιδιά προσχολικής ηλικίας και όλων των τάξεων του δημοτικού- να πάρουν μέρος στο φετινό διαγωνισμό ζωγραφικής με τίτλο «Φαντάσου τι κρύβει το λυχνάρι!» Με οδηγό το λυχνάρι, ταξιδέψαμε σε χώρες μαγικές και σε μέρη καλά κρυμμένα μέσα στη φαντασία μας. Διαλέξαμε τα χρώματα και τα υλικά που μας αρέσουν και ζωγραφίσαμε  το λυχνάρι όπως το φανταστήκαμε!Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε για 6η συνεχή χρονιά και συγκέντρωσε χιλιάδες συμμετοχές. Οι μαθητές μας του Νηπιαγωγείου αλλά και του Δημοτικού δημιούργησαν τις δικές τους ζωγραφιές ξετυλίγοντας τη φαντασία τους και ξεχώρισαν!

Οι μαθητές μας:

Γιαννιώσης Φίλιππος (Νηπιο)

Γκουγκούλιας Ρωμανός (Στ' Δημοτικού)

Πεπονούλας Δημήτρης (Ε' Δημοτικού)

Περλεπός Αντίνοος (Α' Δημοτικού)

ήταν ανάμεσα στους διακριθέντες του διαγωνισμού!

Θέλουμε να συγχαρούμε τους μαθητές μας για την επιτυχία τους και να ευχηθούμε κι άλλες εικαστικές διακρίσεις!Τα έργα των νικητών και των διακριθέντων θα εκτεθούν στο μουσείο κυκλαδικής τέχνης σε ειδική έκθεση, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 17 Μαΐου στα πλαίσια του εορτασμού της ημέρας μουσείων. Στη διάρκεια των εγκαινίων, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν τα έργα των παιδιών και να γνωρίσουν από κοντά το αυθεντικό λυχνάρι στις μόνιμες συλλογές του Μουσείου!

Επίσης τα παιδιά μπορούν:

• Να παρακολουθήσουν αφηγήσεις παραμυθιών με τις «Παραμυθοκόρες». Την ίδια στιγμή τα παραμύθια θα ζωντανεύουν μέσα από τα σκίτσα του εικονογράφου Δημήτρη Κάσδαγλη, δημιουργώντας ένα κόμικ.

• Να δημιουργήσουν τα δικά τους t-shirts χρωματίζοντας το σχέδιο του λυχναριού με ειδικούς μαρκαδόρους.

Ώρες αφηγήσεων παραμυθιών: 18.30-19.15, 19.30-20.15

Σχολή Χατζήβεη - Τι κρύβει το Λυχνάρι? - 13/5/2019
Σχολή Χατζήβεη - Τι κρύβει το Λυχνάρι? - 13/5/2019
Σχολή Χατζήβεη - Τι κρύβει το Λυχνάρι? - 13/5/2019