Συμμετείχαμε στο Edu-Skills !

Σχολή Χατζήβεη - Συμμετείχαμε στο Edu-Skills ! - 27/5/2015

Την Τρίτη 21 Απριλίου 2015 τέσσερις εκπαιδευτικοί του σχολείου μας συμμετείχαν στο workshop εκπαιδευτικών «Edu-Skills». Το εργαστήριο αυτό οργάνωσε και συντόνισε το British Council στο πλαίσιο του INNOVATHENS, μιας έκθεσης καινοτομίας και επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηνών, με υποστήριξη από την Samsung.

Στόχος του εργαστηρίου ήταν η ανάπτυξη σημαντικών δεξιοτήτων όπως η συνεργασία, η διαχείριση χρόνου, οι τεχνικές παρουσιάσεων, η επικοινωνία και η δημιουργικότητα. Βεβαίως, οι δεξιότητες αυτές δεν αφορούν μόνο τους εκπαιδευτικούς αλλά κατ’ επέκταση και τους μαθητές μας, καθώς η σύγχρονη παιδαγωγική θέτει ως προτεραιότητα την καλλιέργειά τους στο σχολείο.

Τις δεξιότητες αυτές είχαμε την ευκαιρία να προσεγγίσουμε μέσω ενδιαφερουσών δραστηριοτήτων βιωματικής εκπαίδευσης και οι οποίες -με την κατάλληλη προσαρμογή- μπορούν κάλλιστα να αξιοποιηθούν στη σχολική τάξη. Είναι γνωστό πως οι βιωματικές μέθοδοι προσελκύουν το ενδιαφέρον των μαθητών καθώς οι τελευταίοι αποκτούν πρωταγωνιστικό ρόλο και εμπλέκονται άμεσα σε διαδικασίες που θυμίζουν παιχνίδι.

Το Εργαστήριο παρακολούθησαν η διευθύντρια κα. Μερόπη Χατζήβεη και οι εκπαιδευτικοί: Όλγα Βολιώτη, Φαίη Καραγεώργου και Φανή Οικονομίδου.

Συμμετείχαμε στο Edu-Skills !
Συμμετείχαμε στο Edu-Skills !
Συμμετείχαμε στο Edu-Skills !
Συμμετείχαμε στο Edu-Skills !