Ειδήσεις /

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Λυσίας – 2016

Σχολή Χατζήβεη - Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Λυσίας – 2016 - 7/4/2016

Την Πέμπτη 7 Απριλίου 2016 το σχολείο μας είχε την τιμή να συγχαρεί τους μαθητές Αδαμοπούλου Μαρία, Θανέλλα Ίριδα, Θεοχαρίδη Αγγελική, Μάραντο Κωνσταντίνο, Τζήκα Ανέστη (Δ’ Δημοτικού), Μουρατίδου Σοφία, Αγγελοπούλου Ίριδα, Αλεξίου Ειρήνη, Θεοχάρη Χρήστο, Μπίρμπα Αναστασία, Σίμο Ορέστη (Ε’ Δημοτικού), Μητακούδη Σοφία (ΣΤ’ Δημοτικού) για την πρόκρισή τους στην τελική φάση του 20ου  Πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού «Λυσίας 2016». 

   Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός διεξάγεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Πραγματοποιείται μέσω Διαδικτύου και προωθεί τη γόνιμη χρήση του ως εργαλείου αναζήτησης γνώσης. Μέσα από το παιδαγωγικό τρίπτυχο «Αναζητώ – Βρίσκω – Επιλύω/Απαντώ» οι μαθητές καλούνται να επιλύσουν θέματα που σχετίζονται με τις σχολικές τους γνώσεις αλλά και τα ενδιαφέροντά τους.

    Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς του διαγωνισμού «Λυσίας» με το σύνθημα «Παίζω και Βοηθώ», για κάθε συμμετοχή στον διαγωνισμό, οι διοργανωτές προσέφεραν ένα ποσό στο Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα».

    Η τελική φάση του διαγωνισμού θα διεξαχθεί στις 16 Απριλίου 2016 στα πιστοποιημένα κέντρα «Λυσίας» σε όλη την Ελλάδα. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους μαθητές μας!