Ειδήσεις /

Διαγωνισμός Ρομποτικής "Ο Γαλαξίας μας"

Σχολή Χατζήβεη - Διαγωνισμός Ρομποτικής "Ο Γαλαξίας μας" - 11/4/2016

Ο 2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ρομποτικής με θέμα «Ο Γαλαξίας μας» έφτασε στο τέλος του. Η ομάδα Ρομποτικής του σχολείου μας προκρίθηκε ήδη από τον πρώτο γύρο (5/3) στα 10 καλύτερα σχολεία της Αττικής. Έτσι, κατάφερε να φτάσει μέχρι και τον τελικό του διαγωνισμού, κερδίζοντας μια θέση ανάμεσα στα 50 καλύτερα σχολεία της Ελλάδας (19/3)!

Η ενθουσιώδης διάθεση και εξαιρετική συνεργασία μεταξύ επτά μαθητών της Ε’ και Στ’ Δημοτικού του σχολείου μας, οδήγησε στη δημιουργία μιας δεμένης ομάδας, η οποία εργάστηκε με μεράκι πάνω στο κομμάτι της κατασκευής, του προγραμματισμού και της τελικής παρουσίασης της ιδέας για έναν «Δικό μας Γαλαξία»! Ο Στέλιος Χ., ο Γιάννης Α., ο Νίκος Τ., ο Γιώργος Σ., ο Γιάννης Μ., ο Νικόλας Κ. και ο Παναγιώτης Σ. έδωσαν το δικό τους χρώμα και ρυθμό στα μαθήματά μας, δουλεύοντας ακούραστα και με απίστευτο ζήλο, προκειμένου να πετύχουν τη δημιουργία μιας μακέτας που θα αντιπροσώπευε τα όσα ήδη ξέρουμε, αλλά και τα όσα νέα μάθαμε πάνω στο πώς τα δομικά στοιχεία LEGO μπορούν να συνδυαστούν με τους αντίστοιχους αυτοματισμούς LEGO.

Η παρουσίασή μας αφορούσε στον προγραμματισμό ενός κουίζ γνώσεων με θέμα το πλανητικό μας σύστημα (αξιοποίηση πλατφόρμας Scratch). Το ρομποτικό μέρος της περιελάμβανε την κατασκευή μηχανισμού προσεδάφισης ενός διαστημικού αεροσκάφους, την ρομποτική προσομοίωση ενός αστροναύτη και τη λειτουργία ενός ρομποτικού βραχίονα, ο οποίος μετέφερε δείγμα διαστημικών πετρωμάτων. Όλες οι κατασκευές λειτούργησαν και παρουσιάστηκαν με βάση τη ροή ενός σεναρίου που δημιουργήθηκε από τα ίδια τα παιδιά.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους μαθητές που αφιέρωσαν χρόνο, διοχέτευσαν ενέργεια, έδειξαν εμπιστοσύνη στη φαντασία και αφοσίωση στη δουλειά τους. Πολλά ευχαριστώ και στη δασκάλα των εικαστικών μας, κυρία Μαρία Μπαχά, η οποία επιμελήθηκε την αισθητική της διαστημικής μας μακέτας στον τελικό του διαγωνισμού.

Ο δρόμος μας ως τον τελικό του διαγωνισμού τελείωσε και θα μας μείνει αληθινά αξέχαστος. Νέοι δρόμοι όμως ανοίγονται μετά από την προσπάθειά μας! Οι He-Rob πρόκειται να μοιραστούν την έμπνευση και την εμπειρία τους μέσα από έναν κύκλο συναντήσεων με μαθητές μικρότερων τάξεων του δημοτικού μας σχολείου, με στόχο να μεταδώσουν γνώση, ενθουσιασμό και δημιουργική διάθεση στις μελλοντικές ρομποτικές ομάδες!

Η δασκάλα Πληροφορικής και προπονήτρια των παιδιών,

Μαρίνα Ραουζέου

 

Διαγωνισμός Ρομποτικής "Ο Γαλαξίας μας"
Διαγωνισμός Ρομποτικής "Ο Γαλαξίας μας"
Διαγωνισμός Ρομποτικής "Ο Γαλαξίας μας"