4 Μέρες στο Σχολείο του Δάσους!

Σχολή Χατζήβεη - 4 Μέρες στο Σχολείο του Δάσους! - 9/5/2016

Mια πενταμελής ομάδα εκπαιδευτικών του σχολείου μας είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει στο καινοτόμο εργαστήρι «Σχολεία του Δάσους – Η Προσέγγιση, το Πρότυπο της Δανίας και η Ελληνική πραγματικότητα ». Ένα βιωματικό σεμινάριο εξερεύνησης  για το πώς μπορεί η φύση και η συστηματική επαφή με το δάσος να συμβάλει στην εκπαιδευτική ανάπτυξη των παιδιών.

Η ομάδα μας είχε την τύχη να επιμορφωθεί από τη διεθνούς δράσης ειδικό στην εκπαίδευση στη φύση Jane Williams-Siegfredsen, τον ιδιαίτερα αξιόλογο περιβαλλοντολόγο- παιδαγωγό Μάρκο Ζάγκα και την καινοτόμο παιδαγωγό Γούλα Μπλέσιου.

Μυηθήκαμε λοιπόν στη φιλοσοφία των σχολείων του Δάσους, μιας προσέγγισης που ακολουθούν πολλά σχολεία στη Σκανδιναβία το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Αυστραλία και τον Καναδά. Δίνοντας στους μαθητές την ευκαιρία να επισκέπτονται συστηματικά την ύπαιθρο, μπορούν να βιώνουν δημιουργικές δραστηριότητες, δράσεις εξερεύνησης και ανακάλυψης, αποστολές συνεργατικής δράσης, αλλά και να πραγματοποιούν πολλά μαθήματα του αναλυτικού προγράμματος όπως Λογοτεχνία, Γλώσσα, Μαθηματικά, Γεωμετρία, Φυσική, Τέχνη, Μουσική όλα εφικτά και δημιουργικά στο σχολείο του δάσους!

Η ομάδα μας επέστρεψε ανανεωμένη, μιας και ζήσαμε 4 μέρες σεμιναρίου outdoors, στη φύση, στον Υμηττό, την Πάρνηθα, αλλά και γεμάτη με έμπνευση και νέες ιδέες για την αξιοποίηση του αγαπημένου μας διπλανού άλσους στις εκπαιδευτικές εμπειρίες των μαθητών μας!

 

Η ομάδα : Θάνος Αθανασιάδης, Λίλα Μηλιαντίτη, Ιωάννα Τσίμπρη, Γιώργος Χατζήβεης, Μερόπη Χατζήβεη

 

 

4 Μέρες στο Σχολείο του Δάσους!
4 Μέρες στο Σχολείο του Δάσους!
4 Μέρες στο Σχολείο του Δάσους!