Με αφορμή την επέτειο της 28ης!

Σχολή Χατζήβεη - Με αφορμή την επέτειο της 28ης! - 27/10/2016

Τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016 η δασκάλα Κωνσταντίνα Ταγκαλάκη παρακολούθησε σεμινάριο της Α΄ Διεύθυνσης Π.Ε. Αθήνας με θέμα: «Με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου».
Στο σεμινάριο παρουσιάστηκαν εκπαιδευτικά υλικά, λογοτεχνικά βιβλία και βιβλία γνώσεων, ιστοσελίδες, ταινίες, χώροι πολιτισμικής και ιστορικής αναφοράς στην Αθήνα για επίσκεψη κ.α. που μπορούν να αξιοποιηθούν τόσο για την κατανόηση της επετείου και της ιστορικής περιόδου όσο και σε ένα πολιτιστικό πρόγραμμα που μπορεί να αναπτυχθεί με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και να εξακτινωθεί σε θέματα τοπικής ιστορίας, φιλαναγνωσίας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πολέμου και ειρήνης… Ακολούθησαν βιωματικά εργαστήρια για τον σχεδιασμό σχετικού προγράμματος, καθώς και πολιτιστικής διαδρομής, και τη συνδυαστική αξιοποίηση των τεκμηρίων, βιβλίων κλπ.

Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου παρακολούθησε το σεμινάριο της Α΄ Διεύθυνσης Π.Ε. Αθήνας με θέμα: «Πόλεμος-Κατοχή-Αντίσταση-Απελευθέρωση: Προτάσεις για εναλλακτικούς τρόπους προσέγγισης της περιόδου 1940-1944». Το σεμινάριο περιλάμβανε θεωρητικές εισηγήσεις και στη συνέχεια η εκπαιδευτικός συμμετείχε στο βιωματικό εργαστήριο με θέμα: «Η εποχή 1940-44 μέσα από την τέχνη».

Με αφορμή την επέτειο της 28ης!
Με αφορμή την επέτειο της 28ης!