Ειδήσεις /

Την Ημέρα Αθλητισμού...

Σχολή Χατζήβεη - Την Ημέρα Αθλητισμού... - 2/10/2017

Μια ξεχωριστή ημέρα είχαν την ευκαιρία να περάσουν οι μαθητές μας το πρωινό της Δευτέρας 2 Οκτώβρη 2017 που γιορτάσαμε την Ημέρα Αθλητισμού! Οι μεγαλύτεροι μαθητές μας μετακινήθηκαν εκτός σχολείου προκειμένου να έρθουν σε επαφή με νέα αθλήματα, να τα γνωρίσουν και να τα "δοκιμάσουν". Συγκεκριμένα οι μαθητές της Στ' τάξης πήγαν στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας και με τη συνοδεία της Trekking Hellas έκαναν μια πεζοπορική διαδρομή, ενώ παράλληλα περιηγήθηκαν στη γειτονιά του Καταφυγίου Μπάφι. Οι μικρότεροι μαθητές της Δ' και Ε' τάξης επισκέφτηκαν το αναρριχητικό κέντρο του ΟΑΚΑ και ανέβασαν την αδρεναλίνη τους με αναρριχητικές δράσεις και παιχνίδια!

Οι υπόλοιποι μαθητές του σχολείου έκαναν πανηγυρική έναρξη της ημέρας αθλητισμού με ένα χορευτικό που παρουσίασε η ομάδα χορού του σχολείου, ενώ οι μαθητές του Γ1 μας εξέπληξαν τραγουδώντας μας ένα όμορφο τραγούδι που δημιούργησαν με τη δασκάλα τους τις πρωινές ώρες με αφορμή την ημέρα αθλητισμού!

Στη συνέχεια οι μικρότερες τάξεις του Νηπίου και της Α΄ τάξης έκαναν αθλητικές δραστηριότητες και παιχνίδια στην αυλή με στόχο να αναπτύξουν τη συνεργασία τους και το αθλητικό πνεύμα και οι μαθητές της Β' και Γ' τάξης είχαν την ευκαιρία να κάνουν αθλητικές δράσεις στο κοντινό μας άλσος. Αφού χωρίστηκαν σε 6 ομάδες ακολουθώντας την τακτική της κυκλικής προπόνησης μετακινήθηκαν σε 6 διαφορετικές αθλητικές δραστηριότητες που είχαν διαφορετικούς στόχους. Το παιχνίδι της πυραμίδας, το παιχνίδι γάτα και ποντίκι, το survivor, η σκυταλοδρομία, το παιχνίδι καθοδήγησης με κλειστά μάτια ήταν μερικές από τις δράσεις που καλλιέργησαν το συγχρονισμό, τη συνεργασία, τα αντανακλαστικά, το συντονισμό και άλλα ενώ ψυχαγώγησαν αθλητικά τους μαθητές μας!Οι μαθητές μας σίγουρα θα περιμένουν την επόμενη μέρα αθλητισμού με ανυπομονησία!

Σχολή Χατζήβεη - Την Ημέρα Αθλητισμού... - 2/10/2017
Σχολή Χατζήβεη - Την Ημέρα Αθλητισμού... - 2/10/2017
Σχολή Χατζήβεη - Την Ημέρα Αθλητισμού... - 2/10/2017