Ειδήσεις /

Γονέων Café: Μονογονεϊκή Οικογένεια

Σχολή Χατζήβεη - Γονέων Café: Μονογονεϊκή Οικογένεια - 21/10/2015

Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε το πρώτο Γονέων Café του νέου σχολικού έτους στο σχολείο μας. Σε συνεργασία με το singleparent.gr, το ελληνικό site υποστήριξης της μονογονεϊκής  οικογένειας, η Σχολή Χατζήβεη διοργάνωσε τη συνάντηση «Μονογονεϊκή Οικογένεια: Μια οικογένεια σαν όλες τις άλλες». Η συνάντηση βρήκε μεγάλη ανταπόκριση από οικογένειες του σχολείου μας αλλά και από οικογένειες που δεν φοιτούν τα παιδιά τους στη Σχολή Χατζήβεη καθώς ήταν ανοικτή για κάθε ενδιαφερόμενο.

Την συνάντηση άνοιξε η ψυχολόγος κ. Βασιλική Τσούτσου, που ανέλυσε τη ψυχολογία του παιδιού σε κάθε υποπερίπτωση μονογονεϊκής οικογένειας, έδωσε συμβουλές αντιμετώπισης συμπεριφορών και απάντησε στα ερωτήματα των γονέων και στους προβληματισμούς τους. Στη συνέχεια η δικηγόρος κ. Ευγενία Φωτοπούλου μοιράστηκε χρήσιμες συμβουλές σχετικά με νομικά θέματα που απασχολούν τους μονογονείς και απάντησε ιδιαίτερα αποτελεσματικά στα ερωτήματά τους.

Η σειρά συναντήσεων Γονέων Café έχει στόχο οι γονείς να έρχονται σε επαφή με ειδικούς από ένα ευρύ φάσμα τομέων, αναζητώντας απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα που τους απασχολούν σχετικά με τα παιδιά τους. Οι συναντήσεις έχουν διδακτικό αλλά συμμετοχικό και χαλαρό χαρακτήρα, ώστε οι γονείς να μπορούν να μοιραστούν τις σκέψεις τους, να νοιώσουν υποστήριξη και ενθάρρυνση.

Γονέων Café: Μονογονεϊκή Οικογένεια
Γονέων Café: Μονογονεϊκή Οικογένεια
Γονέων Café: Μονογονεϊκή Οικογένεια