Στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανακύκλωσης

Σχολή Χατζήβεη - Στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανακύκλωσης - 19/6/2017

Με τη δήλωση αποστολής μας στο πρόγραμμα για την κλιματική αλλαγή που εφαρμόζουμε φέτος να λέει «Αλλάξτε συνήθειες, αλλιώς αλλάξτε πλανήτη», θεωρήσαμε υπέροχη ευκαιρία να γνωστοποιήσουμε στους μαθητές μας και τις οικογένειές τους τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανακύκλωσης που διοργανώθηκε από το καινοτόμο ευρωπαϊκό Πάρκο Ανακύκλωσης των Αγίων Αναργύρων.

Αν και ο διαγωνισμός είχε ξεκινήσει νωρίτερα και κάποιες μέρες είχαν ήδη κυλήσει, η ανταπόκριση των μαθητών μας και των οικογενειών τους, ήταν εκπληκτική! Μέσα στον Μάη το σχολείο μας πέτυχε να ανακυκλώσει  συνολικά κοντά στις 23.000 συσκευασίες!  Ταυτόχρονα περισσότερες από 100 οικογένειες  γνώρισαν από κοντά το καινοτόμο πάρκο ανταποδοτικής ανακύκλωσης που βρίσκεται κοντά μας.  Ένα ξεχωριστό "Μπράβο" θέλουμε να μεταφέρουμε και στην υπερπροσπάθεια που έγινε από τα παιδιά του Ε2.

Τέλος να αναφέρουμε πως οι άνθρωποι του πάρκου μιλούσαν με εγκάρδια λόγια για το πόσο συχνά μαθητές του σχολείου μας με τους γονείς τους επισκέφθηκαν το πάρκο ανακυκλώνοντας πλήθος συσκευασιών. Να αναφέρουμε επίσης πως την τελευταία εβδομάδα η κοινότητα του σχολείου μας συνέβαλε σημαντικά στο να σπάσει η χώρα μας το παγκόσμιο ρεκόρ ανακύκλωσης συσκευασιών σε μια εβδομάδα με χρήση ενός αυτόματου μηχανήματος ανακύκλωσης! Την εβδομάδα αυτή ανακυκλώθηκαν 211.848 συσκευασίες, σχεδόν τρεις φορές περισσότερες από το προηγούμενο ρεκόρ, που είχε γίνει στη Νέα Υόρκη.

   Ο διαγωνισμός τελείωσε αλλά ο δικός μας αγώνας συνεχίζεται. Βάζουμε την ανακύκλωση στη ζωή μας και δίνουμε πάντα το καλό παράδειγμα στους γύρω μας!

Στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανακύκλωσης
Στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανακύκλωσης
Στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανακύκλωσης